Акар оствари телефонски разговор со американскиот колега Лојд Џејмс Остин

Разговорот меѓу Акар и Остин била поволен и конструктивен

1672226
Акар оствари телефонски разговор со американскиот колега Лојд Џејмс Остин

 

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар и министерот за одбрана на Соединетите Американски Држави (САД) Лојд Џејмс Остин остварија телефонски разговор за најновата состојба на состаноците во врска со безбедно работење на аеродромот во Авганистан.

Министерството за национална одбрана соопшти дека разговорот меѓу Акар и Остин била поволен и конструктивен и било одлучено средбата да продолжи утре.Слични вести