Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Тѕрција се зголеми на 55.349.378

Во последните 24 часа беа остварени 225.253 тестови

1671701
Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза во Тѕрција се зголеми на 55.349.378

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 52 смртни случаи.

Во последните 24 часа беа остварени 225.253 тестови, додека дневниот број на дијагностицирани е 5.160.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 4.636 лица.

Вкупниот број на вакцинирани лица од прва, втора и трета доза се зголеми на 55.349.378.Слични вести