Мишел: Ќе продолжиме да воспоставуваме односи со Турција на пропорционален и неповратен начин

Претседателот на Претседателскиот совет Шарл Мишел истакна дека ќе продолжат да ја градат политиката кон Турција, над воспоставување на односи лице в лице, пропорционално и на неповратен начин

1671349
Мишел: Ќе продолжиме да воспоставуваме односи со Турција на пропорционален и неповратен начин

Претседателот на Претседателскиот совет Шарл Мишел им се обрати на пратениците на одржаната седница во Европскиот парламент (ЕП) во врска со резултатите од Лидерскиот самит на Европската унија (ЕУ) што се одржа на 24 и 25 јуни во главниот град на Белгија, Брисел.

Велејќи дека намалувањето на тензијата во Источниот Медитеран претставува добар показател, Мишел нагласи дека истакна дека ќе продолжат да ја градат политиката кон Турција, над воспоставување на односи лице в лице, пропорционално и на неповратен начин.

Претседателот на Претседателскиот совет Шарл Мишел потсети дека се започнати работите за ажурирање на царинската унија и дека исто така е договорено Европската комисија (ЕК) да обезбеди дополнителен фонд за Сиријците кои се згрижени во Турција.Слични вести