Во воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека со реализирана воздушна операција на областа Метина во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1670560
Во воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во областа Метина во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана се истакнува дека продолжуваат на ефикасен и одлучен начин операциите против сепаратистичко-терористичката организација ПКК и дека во тие рамки во реализирана воздушна операција на oбласта Метина во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

 

 Слични вести