Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.314.930 лица

Во последните 24 часа беа остварени 216.252 тестови

1670110
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.314.930 лица

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 50 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 49.924.

Во последните 24 часа беа остварени 216.252 тестови, а беа регистрирани 404 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 4.418.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 4.161 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 5.314.930.Слични вести