Од водите на Егејското Море во близина на Чешме кај Измир се спасени 26 мигранти

По добиени информации дека во морето во близина на Чешме се наоѓаат група мигранти качени на два сплава на утврденото место беше испратен чамец на Командата на крајбрежната стража

1668437
Од водите на Егејското Море во близина на Чешме кај Измир се спасени 26 мигранти

Од водите на Егејското Море во близина на населеното место Чешме кај градот Измир се спасени 26 мигранти кои од страна на грчките елементи биле турнати (присилно вратени) назад кон турските територијални води.

По добиени информации дека во морето во близина на Чешме се наоѓаат група мигранти качени на два сплава на утврденото место беше испратен чамец на Командата на крајбрежната стража.

Притоа беа спасени 26 мигранти за кои е установено дека од страна на грчките елементи биле турнати (присилно вратени) назад кон турските територијални води.

Спасените мигранти по законските постапки беа испратени во Дирекцијата на Управата за миграција во Измир.

 Слични вести