Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во работна посета на Турската Република Северен Кипар

Мевлут Чавушоглу на аеродромот Ерџан во Лефкоша беше пречекан од страна на министерот за надворешни работи на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Тахсин Ертугрулоглу, амбасадорот на Турција во Лефкоша Али Мурат Башчери и други високи функционери

1668069
Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во работна посета на Турската Република Северен Кипар

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу отпатува во работна посета на Турската Република Северен Кипар (ТРСК).

Чавушоглу на аеродромот Ерџан во Лефкоша слета синоќа со специјален авион и овде беше пречекан од страна на министерот за надворешни работи на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Тахсин Ертугрулоглу, амбасадорот на Турција во Лефкоша Али Мурат Башчери и други високи функционери.

Министерот за надворешни работи во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер го напиша следното: „Се наоѓаме во работна посета на Турската Република Северен Кипар (ТРСК). Суверената еднаквост и еднаквиот статус се основно право на кипарскиот турски народ. Ќе продолжиме да ги браниме заедно.“

 Слични вести