Ердоган: Нашата борба против насилството врз жената како досега, ќе продолжи и денеска и утре

Претседателот Ердоган рече: „Нашата борба против насилството врз жената  онака како што не започна со Истанбулската конвенција нема и да заврши со повлекувањето од оваа конвенција“

1668202
Ердоган: Нашата борба против насилството врз жената како досега, ќе продолжи и денеска и утре

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, денеска учестуваше на промотивниот состанок на 4. Национален акционен план за борба против насилството врз жената.

Претседателот Ердоган во говорот што го одржа овде го рече следното: „Нашата борба против насилството врз жената  онака како што не започна со Истанбулската конвенција нема и да заврши со повлекувањето од оваа конвенција. Онака како што водевме борба против насилството врз жената досега, ќе ја продолжиме борбата и денеска и во иднина.“

 Слични вести