Во воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани 7 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека со координирана работа на Турските вооружени сили (ТВС) и Националната разузнавачка служба (МИТ) со воздушна операција во областа Гара во северниот дел на Ирак се неутрализирани 7 терористи на ПКК

1667600
Во воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани 7 терористи

Со координирана работа на Турските вооружени сили (ТВС) и Националната разузнавачка служба (МИТ) во реализирана воздушна операција се неутрализирани 7 терористи членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои биле утврдени во областа Гара во северниот дел на Ирак.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Како резултат на координираната работа на Турските вооружени сили (ТВС) и Националната разузнавачка служба (МИТ) со воздушна операција се неутрализирани 7 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои биле утврдени во областа Гара во северниот дел на Ирак.“Слични вести