Во близина на Шемдинли кај градот Хаќќари се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на населеното место Шемдинли кај градот Хаќќари се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1666968
Во близина на Шемдинли кај градот Хаќќари се неутрализирани тројца терористи

Во подрачјето на населеното место Шемдинли кај градот Хаќќари се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК за кои е установено дека се спремале за терористички напад.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „По воспоставената координација со иранските органи со отворен оган со артилериско оружје се неутрализирани тројца терористи на ПКК кои се утврдени со помош на летала за извидување и набљудување во подрачјето на Шемдинли кај Хаќќари и за кои е установено дека се спремале за терористички напад. Нашата борба против терористите ќе продолжи со одлучност.“Слични вести