Прекинати летовите од од Бангладеш, Бразил, Јужна Африка, Индија, Непал и Шри Ланка за Турција

Од лицата кои доаѓаат од Велика Британија, Иран, Египет и Сингапур ќе се бара да достават негативен извештај за ПЦР тест за направен максимум 72 часа пред да влезат во Турција

1666509
Прекинати летовите од од Бангладеш, Бразил, Јужна Африка, Индија, Непал и Шри Ланка за Турција

 

Прекинати летовите од Бангладеш, Бразил, Јужна Африка, Индија, Непал и Шри Ланка за Турција

Прекинати летовите од Бангладеш, Бразил, Јужна Африка, Индија, Непал и Шри Ланка за Турција додека не се донесе нова одлука.

Министерството за внатрешни работи како дел од борбата против Ковид-19 испрати допис за „Мерки за влез по 1 јули 2021 година“ до губерниите.

Според дописот, летовите од Бангладеш, Бразил, Јужна Африка, Индија, Непал и Шри Ланка за Турција се прекинати додека не се донесе нова одлука за ова прашање.

Од лицата кои доаѓаат од Велика Британија, Иран, Египет и Сингапур ќе се бара да достават негативен извештај за ПЦР тест за направен максимум 72 часа пред да влезат во Турција.Слични вести