Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.280.558 лица

Во последните 24 часа беа остварени 223.525 тестови

1666489
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.280.558 лица

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 58 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 49.634.

Во последните 24 часа беа остварени 223.525 тестови, а беа регистрирани 431 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 5.283.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 5.327 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 5.280.558.Слични вести