Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 53 лица, регистрирани се 5.846 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 53 лицa, направени се 229.846 тестирањa од кои се регистрирани 510 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 5.846 лица

1666994
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 53 лица, регистрирани се 5.846 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 53 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата достигна вкупно 49.687. 

Во изминатите 24 часа се направени 229.846 тестирања од кои се дијагностицирани 510 новозаболени. 

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 5.846 лица.

Заврши лекувањето на уште 6.536 лица со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5 милиони 287 илјади 094 лица.

Од друга страна, во борбата на Турција против Ковид-19 според постојано ажурираните податоци на интернет адресата на Министерството за здравство covid19asi.saglik.gov.tr заклучно со денеска 29 јуни 2021 година, вторник, во 21:15 часот (по турско време) бројот на администрираните вакцини против Ковид-19 во Турција достигна до вкупно 49 милиони 106 илјади 381 доза од кои 34 милиони 088 илјади 654 лица се вакцинирани со првата доза, а 15 милиони 017 илјади 727 лица по првата доза ја примија и втората доза вакцина.Слични вести