Претседателот Ердоган: Нашата цел е во последниот квартал на годината да го лансираме во вселената Турксат 5Б

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на свеченото пуштање во употреба на новиот комуникациски сателит на Турција Турксат 5А го рече следното: Нашата цел е во последниот квартал на годината да го лансираме во вселената нашиот сателит Турксат 5Б

1666247
Претседателот Ердоган: Нашата цел е во последниот квартал на годината да го лансираме во вселената Турксат 5Б

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган денеска во кампусот на Турксат во Ѓолбаши во Анкара свечено го пушти во функција сателитот „Турксат 5А“ (Türksat 5A). 

Претседателот Ердоган: „Нашата цел е во последниот квартал на годината да го лансираме во вселената нашиот сателит Турксат 5Б.“Слични вести