Билатерални средби на Чавушоглу во Рим на состанокот на меѓународната коалиција за борба против ДЕАШ

Билатерални средби на министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во Рим на состанокот на меѓународната коалиција за борба против терристичката организација ДЕАШ

1666264
Билатерални средби на Чавушоглу во Рим на состанокот на меѓународната коалиција за борба против ДЕАШ

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во Рим кадешто престојува по повод министерскиот состанок на меѓународната коалиција за борба против ДЕАШ којшто се одржува во Саемскиот центар во Рим и за министерскиот состанок со ограничено учество посветен на Сирија, на маргините на овие состаноци реализира и низа средби и разговори.

Во тие рамки министерот Чавушоглу се состана со заменик премиерот и министерот за одбрана на Либан Зејне Акер, холандскиот министер за надворешни работи на Холандија Сигрид Кааг и австрискиот министер за надворешни работи Александер Шаленберг.

Чавушоглу во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер ја сподели информацијата дека се состанал со заменик премиерот и министерот за одбрана на Либан Зејне Акер, холандскиот министер за надворешни работи на Холандија Сигрид Кааг и австрискиот министер за надворешни работи Александер Шаленберг.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу претходно се состана и со канадскиот министер за надворешни работи Марк Гарно и со литванскот министер за надворешни работи Габриелиус Ландсбергис.

 

 Слични вести