Претседателот Ердоган го прими Саад Харири, мандаторот за состав на новата Влада во Либан

Претседателот Ердоган во дворецот Вахдеттин го прими Саад Харири, мандаторот за составување на новата Влада во Либан

1665327
Претседателот Ердоган го прими Саад Харири, мандаторот за состав на новата Влада во Либан

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го прими Саад Харири кој е назначен за мандатор за составување на новата Влада во Либан.

Претседателот Ердоган, денеска по церемонијата на свечено поставување на камен темелникот за изградба на мостот Сазлидере, првиот мост на проектот Канал Истанбул, премина во дворецот Вахдеттин кадешто го прими Саад Харири кој е назначен за мандатор за составување на новата Влада во Либан.

Приемот беше затворен за медиумите.Слични вести