Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.254.708 лица

Во последните 24 часа беа остварени 223.385 тестови

1664368
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.254.708 лица

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 59 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 49.417.

Во последните 24 часа беа остварени 223.385 тестови, а беа регистрирани 498 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 5.703.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 5.1846 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 5.254.708.Слични вести