Во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1663884
Во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи

Во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ од кои двајца терористи кои се обиделе да, се префрлат во подрачјето на операцијата Еуфратски штит и еден терорист кој отворил привоцирачки оган врз подрачјето на операцијата Извор на мирот.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана (МНО) се истакнува следното: „Никаде нема премин за тероризмот и терористите! Со успешна интервенција на нашите јуначки командоси се неутрализирани вкупно тројца терористи на ПКК/ЈПГ од кои двајца кои се обиделе да се префрлат во подрачјето на операцијата Еуфратски штит и еден терорист кој отворил провоцирачки оган врз подрачјето на операцијата Извор на мирот.“

 Слични вести