Консултации меѓу Турција и ЕУ за заеднички безбедносни и одбранбени политики

Според објавеното соопштение од Европската служба за надворешно дејствување (ЕЕАС), во Брисел се одржаа шестите неформални консултации за заеднички безбедносни и одбранбени политики меѓу Турција и Европската унија (ЕУ)

1663657
Консултации меѓу Турција и ЕУ за заеднички безбедносни и одбранбени политики

Во главниот град на Белгија, Брисел, се одржаа консултации меѓу Турција и Европската унија (ЕУ) во сферата на безбедносните и одбранбените политики.

Според објавеното соопштение од Европската служба за надворешно дејствување (ЕЕАС), во Брисел се одржаа шестите неформални консултации за заеднички безбедносни и одбранбени политики меѓу Турција и Европската унија (ЕУ).

На одржаните консултации Турција ја претставуваше вршителот на должноста генерален директор за Меѓународни безбедносни прашања при Министерството за надворшени рабооти Ѓулин Динч, а Европската унија (ЕУ) беше претставувана од страна на заменик генералниот секретар за заедничка безбедносна и одбранбена политика на Европската служба за надворешно дејствување (ЕЕАС) Шарл Фриес.Слични вести