Чавушоглу утре ќе учествува на 2. Берлинска конференција за Либија

Министерството за надворешни работи соопшти дека министерот Мевлут Чавушоглу ќе учествува на 2. Берлинска Конференција за Либија што ќе се одржи утре во главниот град на Германија, Берлин

1662508
Чавушоглу утре ќе учествува на 2. Берлинска конференција за Либија

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу ќе учествува на 2. Берлинска Конференција за Либија што ќе се одржи утре во главниот град на Германија, Берлин.

Во објавеното писмено соопштение од Министерството за надворешни работи се истакнува следното: „Почитуваниот министер ќе учествува на 2. Берлинска Конференција за Либија што ќе се одржи на 23 јуни 2021 година, во Берлин, во копретседателство на Обединетите нации (ОН) и Германија. На Конференцијата ќе се стои на напредувањето без проблеми на политичкиот процес во Либија којшто ќе биде заокружен со изборите на 24 декември.“

 Слични вести