Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.242.945 лица

Во последните 24 часа беа остварени 223.846 тестови

1662886
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.242.945 лица

 

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 57 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 49.293.

Во последните 24 часа беа остварени 223.238 тестови, а беа регистрирани 565 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 6.143.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 5.214 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 5.242.945.Слични вести