Во руралното подрачје на Битлис се неутрализирани двајца терористи

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во руралното подрачје на градот Битлис се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1662192
Во руралното подрачје на Битлис се неутрализирани двајца терористи

Во рамките на операцијата „Ерен-11“ во руралното подрачје на градот Битлис подрачјето се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи се истакнува дека од страна на единиците на жандармариските командоси и специјалните жандармериски единици со поддршка на Воздухопловните сили со Ж-ИХА И Ж-СИХА е реализирана операција во руралното подрачје на Хизан кај градот Битлис. 

Во соопштението се вели дека продолжуваат операциите се неутрализирани двајца терористи.Слични вести