Денес билатералните прашања меѓу Турција и Шпанија ќе се разгледаат преку видео конференција

За време на консултациите ќе се разговара за подготовките за „7-от меѓувладин самит Турција-Шпанија“

1661689
Денес билатералните прашања меѓу Турција и Шпанија ќе се разгледаат преку видео конференција

Денес билатералните прашања меѓу Турција и Шпанија и консултациите со Европската унија (ЕУ) ќе се дискутираат преку видео конференција.

Во писменото соопштение на Министерството за надворешни работи во врска со видео конференцијата, беше истакнато дека видео конференцијата меѓу Турција и Шпанија ќе се одржи под копретседателство на заменик министерот и претседателото за прашањата со ЕУ, амбасадорот Фарук Кајмакчи и министерот за надворешни работи, државен секретар на Шпанија за ЕУ и соработка Хуан Гонзалес Барба.

Во соопштението беше истакнато дека за време на консултациите ќе се разговара за подготовките за „7-от меѓувладин самит Турција-Шпанија“ и за сите аспекти на билатералните односи, а исто така како ќе бидат разменети мислења од опсегот на односите Турција-ЕУ.Слични вести