Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.232.638 лица

Во последните 24 часа беа остварени 213.297 тестови

1661614
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.232.638 лица

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 84 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 49.185.

Во последните 24 часа беа остварени 213.297 тестови, а беа регистрирани 409 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 5.091.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 4.219 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 5.232.638.

Од друга страна, бројот на вакцини од прва и втора доза применети низ цела Турција во рамките на борбата против Ковид-19 заклучно со 19.38 часот по турско време изнесува 41 милион 481 илјади 84.Слични вести