Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека во реализирана воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1661294
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани четворица терористи

Во реализирана воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана (МНО) преку социјалната мрежа Твитер, во реализирана воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи на ПКК од кои тројца во подрачјето на операцијата „Шепа-Гром“ и еден во областа Зап. 

Во соопштението е дадена и следната порака: „На ефикасен и одлучен начин продолжуваат нашите операции против терористичката организација ПКК.“Слични вести