Утре во Анталија состанок на министрите за надворешни работи на Турција, Авганистан и Иран

Во рамките на состанокот, освен случувањата во контекст на мировниот процес во Авганистан , ќе бидат разгледани сферите на соработка меѓу трите земји во однос на прашања како што се безбедноста, енергијата, поврзаноста и нерегуларната миграција

1661173
Утре во Анталија состанок на министрите за надворешни работи на Турција, Авганистан и Иран

Утре (20 јуни 2021 година, во недела) на маргините на Дипломатскиот форум Анталија ќе се одржи трилатерален состанок на министрите за надворешни работи на Турција, Авганистан и Иран.

Во рамките на состанокот, освен случувањата во контекст на мировниот процес во Авганистан , ќе бидат разгледани сферите на соработка меѓу трите земји во однос на прашања како што се безбедноста, енергијата, поврзаноста и нерегуларната миграција.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу на маргините на Дипломатскиот форум Анталија се планира да оствари и билатерални средби со своите ирански и авганистански колеги.Слични вести