Претседателот Ердоган во Анталија ги прими српската премиерка Брнабиќ и хрватскиот премиер Пленковиќ

Претседателот Ердоган на маргините на Самитот на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПСЈИЕ) во Анталија најпрвин ја прими премиерката на Србија Ана Брнабиќ, а потоа премиерот на Хрватска Андреј Пленковиќ

1659968
Претседателот Ердоган во Анталија ги прими српската премиерка Брнабиќ и хрватскиот премиер Пленковиќ
Ana Brnabic-Erdogan.jpg
Andrej Plenkovic-Erdogan.jpg

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во рамките на маргините на Самитот на шефови на држави и претседатели на влади на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПСЈИЕ) во Анталија одделно ги прими српската премирка Ана Брнабиќ и хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ.

Претседателот Ердоган најпрвин ја прими премиерката на Србија Ана Брнабиќ, а потоа премиерот на Хрватска Андреј Пленковиќ.

И двата приеми беа затворени за медиумите.Слични вести