Претседателот Ердоган: ЕУ без Турција како полноправна членка не може да стане центар на гравитација

Претседателот Ердоган на отворањето на Самитот на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПСЈИЕ) во Анталија, рече: „Европската унија (ЕУ) во која нема да ја има Турција како полноправна членка не може да стане центар на гравитација“

1660013
Претседателот Ердоган: ЕУ без Турција како полноправна членка не може да стане центар на гравитација

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во својот говор на отворањето на Самитот на шефови на држави и претседатели на влади на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПСЈИЕ) во Анталија рече: „Европската унија (ЕУ) во која нема да ја има Турција како полноправна членка не може да стане центар на гравитација.“Слични вести