Операциите „Шепа-гром„ и „Шепа-молња„ на ТВС

Нашите херојски турски вооружени сили продолжуваат со непрекинати операции врз засолноштата  на терористите

1659038
Операциите „Шепа-гром„ и „Шепа-молња„ на ТВС

 

Во операциите „Шепа-гром“ и „Шепа-молња“ на Турските вооружени сили (ТВС) во северен Ирак беа неутрализирани уште 5 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавата на профилите на социјалните мрежи на Министерството за национална одбрана беше истакнато:

„Нашите херојски турски вооружени сили продолжуваат со непрекинати операции врз засолноштата  на терористите. Неутрализирани се уште 5 терористи на ПКК откриени во рамките на операциите„ Шепа-гром“ и „Шепа-молња“ во северен Ирак.Слични вести