МНО сподели специјално видео за Азербејџан

Ние ги поздравуваме херојската азербејџанска армија и нашите херојски азербејџански браќа, кои со операцијата „Една татковина“ ја спасија прекрасната Шуша од ерменската окупациј

1658830
МНО сподели специјално видео за Азербејџан

 

Министерството за национална одбрана (МНО) на Турција соопшти дека ја поздравува азербејџанската армија, која ја ослободи Шуша од окупација.

Видеото подготвено од Министерството специјално за Азербејџан беше споделено на профилот на Твитер.

Во соопштението објавено на профилот на Министерството за социјални медиуми беше истакнато следното:

„Ние ги поздравуваме херојската азербејџанска армија и нашите херојски азербејџански браќа, кои со операцијата „Една татковина“ ја ослободија прекрасната Шуша од ерменската окупација, каде што нашиот претседател Реџеп Тајип Ердоган и претседателот на Азербејџан Илхам Алијев остварија историска посета“.Слични вести