Ердоган и Алијев проследија трка на коњи во Шуша

На крајот на свеченоста, Алијев на претседателот Ердоган му подари еден коњ

1658808
Ердоган и Алијев проследија трка на коњи во Шуша
erdogan aliyev at yarisi.jpg
erdogan-aliyev susa.jpg

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган и претседателот на Азербејџан Илхам Алијев ја проследија трката на коњи во Шуша.

По вчерашната прес-конференција што се одржа во градината на губернијата на Шуша, Ердоган и Алијев ги посетија историските и културните места во градот.

Нешто потоа, двајцата лидери заминаа во рамнината Џидир на југот од Шуша.

Во рамнината, која со години беше домаќин на игрите на коњски трки на Азербејџанците, лидерите кои ги гледаа коњските трки придружени со локални игри и музика беа придружувани од нивните сопруги.

На крајот на свеченоста, Алијев на претседателот Ердоган му подари еден коњ.Слични вести