Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5. 211.022 лица

Во последните 24 часа беа остварени 223.846 тестови

1658786
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5. 211.022 лица

 

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 84 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 48.879.

Во последните 24 часа беа остварени 223.846 тестови, а беа регистрирани 532 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 5.955.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 4.186 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 5.211.022.Слични вести