Бајден: Со претседателот Ердоган остваривме позитивен и продуктивен состанок

Американскиот претседател Џо Бајден во врска со одржаната средба со претседателот Ердоган на маргините на Лидерскиот самит на НАТО во Брисел, го рече следното: „Одржавме позитивен и продуктивен состанок којшто повеќе помина лице в лице“

1657990
Бајден: Со претседателот Ердоган остваривме позитивен и продуктивен состанок

Американскиот претседател Џо Бајден на одржаната прес-конференција по Лидерскиот самит на НАТО, во главниот град на Белгија, Брисел, направи проценка и на одржаната средба со претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на маргините на самитот.

Бајден го рече следното: „Одржавме позитивен и продуктивен состанок којшто повеќе помина лице в лице.“

Велејќи дека на остварената средба со претседателот Ердоган беше разговарано за тоа каков напредок ќе се постигне во бројни прашања, американскиот претседател Џо Бајден го додаде следното: „Нашите екипи ќе ги продолжат разговорите, верувам дека ќе постигнеме вистински напредок помеѓу Турција и САД.“Слични вести