Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.202.251 лица

Во последните 24 часа беа остварени 214.957 тестови

1657234
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.202.251 лица

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 53 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 48.721.

Во последните 24 часа беа остварени 214.957 тестови, а беа регистрирани 454 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 5.012.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 4.194 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 5.202.251.Слични вести