Во операција „Шепа-гром“ неутрализирани уште 2 терористи

Херојските Турски вооружени сили непрекинато продолжуваат со операциите врз дувлата на терористите

1656151
Во операција „Шепа-гром“ неутрализирани уште 2 терористи

Уште двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, беа неутрализирани во рамките на операцијата „Шепа-гром“ во северен Ирак.

Одлучно продолжува борбата против тероризмот во земјата и преку границите. Министерството за национална одбрана (МО) на својот профил на социјалните мрежи објави соопштение во врска со псоледните случувања.

Во соопштението беше истакнато дека во рамките на операцијата „Шепа-гром“, која продолжува кон северот на Ирак беа неутрализирани уште 2 терористи.

Во објавата на министерството беше истакнато:

„Нашите херојски Турски вооружени сили непрекинато продолжуваат со операциите врз дувлата на терористите“.Слични вести