Во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1655627
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Продолжуваат да се неутралиизраат терористите во нивните дупки (пештери)! Неутрализирани се двајца терористи на ПКК кои се установени во рамките на операциите 'Шепа-Молња' и 'Шепа-Гром' коишто се реализираат во северниот дел на Ирак. Продолжуваат со одлучност нашите операции.“Слични вести