Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.179.833 лица

Во последните 24 часа беа остварени 224.193 тестови

1655064
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.179.833 лица

 

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 87 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 48.428.

Во последните 24 часа беа остварени 224.193 тестови, а беа регистрирани 558 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 6.454.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 6.647 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 5.179.833.Слични вести