Турција и испрати уште 50 илјади дози вакцини на Турската Република Северен Кипар

Амбулантниот авион на Министерството за здравство на Турција натоварен со 50 илјади дози вакцини „Синовак“ синоќа во 22:20 часот по турско време слета на аеродромот Ерџан во Лефкоша, во Турската Република Северен Кипар (ТРСК)

1654398
Турција и испрати уште 50 илјади дози вакцини на Турската Република Северен Кипар

Турција, во рамките на борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) и испрати на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) уште 50 илјади дози вакцини „Синовак“.

Амбулантниот авион на Министерството за здравство на Турција натоварен со вакцините синоќа во 22:20 часот по турско време слета на аеродромот Ерџан во Лефкоша, во Турската Република Северен Кипар (ТРСК).

Вакцините им беа предадени на надлежните на Министерството за здравство на Турската Република северен Кипар (ТРСК).

На тој начин бројот на вакцините против Ковид-19 коишто и ги испрати Турција на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) достигна до 190 илјади дози.

 

 Слични вести