Терористички напад во Чобанбеј: 1 загинат, 8 повредени

Пожарникарите интервенираа врз пожарот, додека околните дуќани беа оштетени

1653620
Терористички напад во Чобанбеј: 1 загинат, 8 повредени

 

Во експлозијата на бомба во торба оставена пред продавницата во гратчето Чобанбеј во близина на границата меѓу Сирија и Турција, загина 1 цивил, а 8 цивили беа повредени.

Во продавницата на најфреквентната улица во градската чаршија преку квартот Елбејли во Килис беше извршен терористички напад со бомби во торба оставена како пратка.

Во експлозијата загина 1 цивил, а 8 цивили беа повредени.

Пожарникарите интервенираа врз пожарот, додека околните дуќани беа оштетени.

Додека безбедносните сили започнаа истрага на местото на настанот, повредените со возила на брза помош беа пренесени во болницата во градот.

Локалните безбедносни сили ја разгледуваат можноста дека нападот бил организиран од сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК.Слични вести