Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.167.350 лица

Во последните 24 часа беа остварени 218.164 тестови

1653606
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.167.350 лица

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 91 смртeн случаj.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 48.255.

Во последните 24 часа беа остварени 218.164 тестови, а беа регистрирани 495 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 5.647.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 6.576 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 5.167.350.Слични вести