Во операцијата „Ерен-11“ кај Ширнак е неутрализиран еден терорист

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во реализирана операција во рамките на операцијата „Ерен-11“ од страна на командоските единици во областа на долината Тушимија на планината Џуди кај градот Ширнак, е неутрализиран еден терорист

1652918
Во операцијата „Ерен-11“ кај Ширнак е неутрализиран еден терорист

Во рамките на операцијата „Ерен-11“ во подрачјето на градот Ширнак е неутрализиран еден терорист на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи се истакнува дека во реализирана операција во рамките на операцијата „Ерен-11“ од страна на командоските единици во областа на долината Тушимија на планината Џуди кај градот Ширнак е неутрализиран еден терорист.

Во сооптението се вели дека операцијата во подрачјето продолжува.

 Слични вести