Започна серискоото производство на оклопниот пакет на тенковите Леопард 2А4

Тенковите модернизирани со домашни и национални системи се во служба на „Турската војска“

1652713
Започна серискоото производство на оклопниот пакет на тенковите Леопард 2А4

 

Започна сериското производство на оклопниот пакет на тенковите Леопард 2А4, кои беа модернизирани со домашни и национални системи.

Претседателот на Претседателството за одбранбена индустрија Исмаил Демир, во објавата на својот Твитер профил истакна дека започна сериското производство на окопот за тенковите Леопард 2А4 евидентиран во пописот на Командата на копнените сили и неговата интеграција во тенковите.

Демир на својот пост ги сподели следните информации:

„Оклоп пакетот развиен во различни конфигурации за купола и трупови според анализата на заканите, сè уште има најефикасна балистичка заштита што се користи во тенковите „Леопард 2А4“ во светските армии. Тенковите модернизирани со домашни и национални системи се во служба на „Турската војска“.Слични вести