Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со неговата норвешка колешка Ине Ериксен Сореиде

Според добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата министри за надворешни работи, Чавушоглу и Сореиде, беа разгледани прашања посветени на хумнаитарната помош за Сирија

1652725
Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со неговата норвешка колешка Ине Ериксен Сореиде

Министерот за надворшени работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со министерката за надворешни работи на Норвешка Ине Ериксен Сореиде чија земја е привремена членка на Советот за безбедност на Обединетите нации (СБ на ОН).

Според добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата министри за надворешни работи, Чавушоглу и Сореиде, беа разгледани прашања посветени на хуманитарната помош за Сирија.Слични вести