Во мај 2021 година се неутрализирани 81 терорист од кои 10 т.н. високи раководители

Заменик-министерот за внатрешни работи Исмаил Чатакли информира дека во реализираните антитерористички операции во месец мај 2021 година се неутрализирани вкупно 81 терорист од кои 10 т.н. високи раководители

1652225
Во мај 2021 година се неутрализирани 81 терорист од кои 10 т.н. високи раководители

Во реализираните антитерористички операции во месец мај 2021 година се неутрализирани вкупно 81 терорист од кои 10 т.н. високи раководители.

Заменик-министерот за внатрешни работи Исмаил Чатакли ги сподели информациите во врска со борбата против тероризмот во месец мај.

Во рамките на операциите за воспоставување на внатрешната безбедност во текот на месец мај се реализирани 11.036 рурални антитетористички операции. Се реализирани и 1.051 операција против структуирањето на ќелиите на терористичките организации кои делуваат во градовите.“

Во операциите се неутрализирани вкупно 81 терорист од кои 10 т.н. високи раководители, односно водечки лица.

Установено е дека 64 од нив се членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК, а 17 мина членови на терористичката организација ДЕАШ.

15 терористички акции пак, се спречени и не им е дозволено премин на терористичките организации. 

 Слични вести