Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1651054
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани тројца терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Во подрачјето на операцијата Извор на мирот се неутрализирани вкупно тројца терористи на ПКК/ЈПГ од кои еден при обид за извршување напад со моторцикл бомба на еден наш контролен пункт на патот и двајца кои се обидоа да се префрлат од југ.“Слични вести