Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 8 терористи

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека во реализирана воздушна операција во областа Авашин во северниот дел на Ирак се неутрализирани 8 терористи

1649571
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 8 терористи

Во операцијата „Шепа-Гром“ во областа Авашин во северниот дел на Ирак се неутрализирани 8 терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

 Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана (МНО) на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Ги срамнуваме со земја терористичките дупки (пештери) во северниот дел на Ирак, не им оставаме на терористите дупка за бегање. Од страна на нашите воздухопловни сили се неутрализирани 8 терористи на ПКК кои беа утврдени во рамките на операцијата 'Шепа-Гром' коишто продолжуваат во областа Авашин.“Слични вести