Во северниот дел на Ирак се неутрализирани 5 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во воздушна операција во областа Гара во северниот дел на Ирак се неутрализирани 5 терористи

1649122
Во северниот дел на Ирак се неутрализирани 5 терористи

Во областа Гара во северниот дел на Ирак се неутра 5 терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана преку социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Во која дупка и да влезат, ќе ги бараме, ќе ги пронајдеме, ќе ги уништиме! Како резултат на координираната работа на Турските вооружени сили (ТВС) и Националната разузнавачка служба (МИТ) со воздушна операција се неутрализирани 5 терористи утврдени во областа Гара во северниот дел на Ирак.“Слични вести