Во руралното подрачје на Догубајазит кај Агри загина еден турски војник

Во вооружена престрелка со група терористи во рамките на операцијата „Ерен-15“ во руралното подрачје на населеното место Догубајазит кај градот Агри стана шехид (загина) еден турски војник

1648201
Во руралното подрачје на Догубајазит кај Агри загина еден турски војник

Во операцијата „Ерен-15“ којашто се реализира против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во руралното подрачје на населеното место Догубајазит кај градот Агри, стана шехид (загина) еден турски војник. 

Во операцијата „Ерен-15“ во руралното подрачје на населеното место Догубајазит кај градот Агри дојде до вооружена престрелка помеѓу безбедносните сили и група терористи при што беше тешко ранет еден турски војник. 

Ранетиот војник веднаш со хеликоптер беше префрлен во Државната болница во Догубајазит, но и покрај сите напори на лекарите не можеше да биде спасен и стана шехид (го загуби животот). Слични вести