Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.105.042 лица

Во последните 24 часа беа остварени 218.957 тестови

1648475
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 5.105.042 лица

 

Во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа во Турција се регистрирани 134 смртни случаи.

Вкупниот број на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 47.405.

Во последните 24 часа беа остварени 218.957 тестови, а беа регистрирани 582 ново заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 6.933.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 10.763 лица, додека вкупниот број на оздравените пациенти се зголеми на 5.105.042.Слични вести