Заменик-државната секретарка Венди Шерман го посети мавзолејот на Ататурк „Аниткабир“ во Анкара

Заменик-државната секретарка на САД Венди Шерман која престојува во официјална посета на Турција, заедно со делегацијата во негова придружба го посети мавзолејот на Ататурк „Аниткабир“ кадешто се потпиша во спомен книгата

1647712
Заменик-државната секретарка Венди Шерман го посети мавзолејот на Ататурк „Аниткабир“ во Анкара

Заменик-државната секретарка на Соединетите Американски Држави (САД) Венди Шерман која допатува на разговори во Анкара, го посети вечното почивалиште на основоположникот и прв претседател на Република Турција Мустафа Кемал Ататурк „Аниткабир“ во Анкара.

Шерман која престојува во официјална посета на Турција, заедно со делегацијата во негова придружба го посети мавзолејот на Ататурк „Аниткабир“ кадешто се потпиша во спомен книгата.

Заменик-државната секретарка на Соединетите Американски Држави (САД) Венди Шерман во спомен книгата на мавзолејот на Ататурк „Аниткабир“ го напиша следното: „Како претставничка на американскиот народ горда сум од тоа што ја доставувам мојата длабока почит и имперсија кон Мустафа Кемал Ататурк, предокот на Република Турција, на турскиот народ и неговиот голем предводник.“

 Слични вести